Přejdi na obsah Přejdi na navigaci

Úvod  /  Poradna  /  Tipy od nutriční terapeutky

Tipy od nutriční terapeutky

Stránky:  1 2  

Prázdniny jsou tadyyyyy

Prázdniny jsou tady, prázdniny jsou tady

Milé děti,

i přes to, že jste měly volno prodloužené, nyní máte před sebou 2 měsíce pravých letních prázdnin. Dáme si pár tipů, jak letní prázdniny využít naplno, mít stravování pod kontrolou, odpočinout si a načerpat síly do dalšího školního roku.

  • Pokud…
Číst více

Zdravé mlsání

Příprava domácích pochutin, koláčů, buchet, dezertů neznamená automaticky, že je vše ,,zdravější a dietnější“. Obecně platí pravidlo ,,Žádná potravina/pokrm není zakázaná/ý, záleží na MNOŽSTVÍ a ZPŮSOBU ÚPRAVY“
Záleží na vás, jak si danou buchtu, nebo dezert připravíte, čím množství cukru v předpisu …

Číst více

Jak to doma zvládnout

Milí školáci, milí rodiče

zažíváte nejnáročnější období „volna“ jaké jste si dokázali představit.
Děti dostávají ze školy spoustu domácích úkolů, ze kterých jsou otrávené. Rodiče musí všechno postíhat, chodit do práce, zabavit děti a ještě nakrmit celou rodinu.

Další věc, kterou je v tomto období…

Číst více

Jsou uzeniny vhodná večeře?

V nutričních ambulancích pro děti často vídáme, že součástí běžných jídelníčků dětí jsou uzeniny. Rodiče se ,, vymlouvají‘‘, že paštika ke snídani je rychlá snídaně, trvanlivý salám ve škole dlouho vydrží a párky jsou přece rychlá večeře.

Jak je to tedy s uzeninami a proč je nutriční terapeuti a lé…

Číst více

TIP! Stravování v zimním období pokračování

Chléb se zelím

V minulém příspěvku ohledně stravování v zimním období jsme si říkali, že bychom v zimě měli zařazovat do svého jídelníčku často kysané zelí. Proč? To si hned řekneme a připojíme i tip, jak zelí do jídelníčku zařadit.

Kysané ( kyselé) zelí je vlastně nakrájené hlávkové zelí, které bylo zkvašeno p…

Číst více

TIP! Stravování v zimním období

Nedostatek sluníčka, venku zima, ve školních lavicích teplo, nedostatek pohybu a pobytu na čerstvém vzduchu, bacily na nás útočí z každé strany. Jak u dětí posilnit imunitu a ochránit je před zimním nachlazením? Zahřát se můžete pohybem i správným stravováním.

V zimním období preferujte teplé snída…

Číst více

Nová nutriční terapeutka Edita

Máme novou nutriční terapeutku Editu Weidenthalerovou. Edita převezme práci po kolegyni a kamarádce Markétce, které tímto děkujeme za úžasných společných šest let a přejeme jí mnoho štěstí v dalších životních etapách.

Edita má již bohaté zkušenosti se zdravu stravou a výživou pro naše ratolesti, po…

Číst více

Ovoce a zelenina

Konzumace ovoce a zeleniny je v našem jídelníčku velmi důležitá. Proto se v dnešním článku zaměříme na toto téma, protože ne každý dbá na pravidelnou konzumaci.

behani

Ovoce a zelenina mají významný vliv na celkové fungování našeho organizmu a hlavně nás chrání před vznikem nádorových, kardiovaskulá…

Číst více

Pitný režim

Máme tu léto a s ním spojené horké letní dny. V těchto dnech je obzvláště důležité dodržovat pitný režim. Kdo si jej hlídá, rozhodně neprohloupí.

Jak správně doplnit tekutiny?

Obecně se říká: „Vypijte denně 2 až 3 litry tekutin“. Některé názory jsou i takové, že se má člověk napít pouze, když cít…

Číst více

Huráá, pojďme pěstovat rajčátka!

V projektu „Adoptuj si rajčátko“ jsme rozdali dětem 25 000 sazeniček. Každé dítě má nyní svoje rajčátko, o které se bude starat, a poté si i může vypěstované plody sníst.

Proč bychom však rajčátka měli konzumovat?

Rajčátka se řadí mezi plodovou zeleninu z čeledi lilkovitých. Původem jsou z Ji…

Číst více

Stránky:  1 2